UA-69899946-1
Endeleg
var det vår tur til å bli kjent med Stein-Yngve Iversen, og
vi fekk serverte heile historia i 10-års sprang frå den spede starten på
steintrappa hos mormor til jobben i Smith Stål Vest. Barneåra vart trakka opp i
Lindås og i Arna, drabantbyen på landet der tida gjekk med til fotball, båt og
fiske. 20-åra gjekk med til førstegangsteneste på Haakonsvern, som etterkvart
sklei over i både fagbrev og befalsskule, og bedriftsøkonomstudier på NHH.
Etter seks år på fregatt, med spennande og skremmande tenestetid i blokkaden
av ex-Jugoslavia, skifta Stein Yngve beite og vart prosjektingeniør i
Datainstrument. Litt fordi førstegangstenesta hadde blitt veldig mykje lenger
enn planlagt, men mest fordi han og Annette – dei gifta seg i ’94 – fekk
trillingar. Med tre små vart det lite tid til å dyrke eigne fritidsaktivitetar,
spesielt sidan ei av jentene var alvorleg sjuk i ein periode, men han fann tid
til å bygge hus i Åsane og bygge opp gründerbedrifta Metasystems, ein tøff men
lærerik periode i eit skipselektronikkfirma som gjekk frå å ha ein
pilotinstallasjon til å ha over 100 installasjonar i skip. Selskapet vart seld
og Stein Yngve gjentok suksessen som salsdirektør i Sharecat Solutions, eit skylagringsselskap,
samtidig som han trente fram landslagsspelar og NorwayCup-vinnarar på
jentelaget til Åsane Fotball. Veka før han fylte femti, flytta han og familien
inn i nybygd hus i Ytre Sandviken. To av trillingane studerer i Bergen, engelsk
og samanliknande politikk, medan den tredje studerer medisin ved NTNU. Og Stein
Yngve? Han har gått via sjakkelsmiing hos Gunnebo Anja til dagleg leiing av
Smith Stål Vest, endeleg med nok fritid igjen til å dyrke hyttelivet i
Austevoll, båtlivet, og fotballivet.
10. april 2024
Bergens Næringsråd har en entusiastisk og engasjerende leder i Monica Mæland. På møtet onsdag 10. april ga hun oss et informativt og inspirerende innblikk i hva Bergens Næringsråd arbeider med, og hva som står på agendaen for foreningen framover.
3. april 2024
Rotaxionkomiteen fortsetter sitt gode samarbeid med Rothaugen Skole. Siste aktivitet var skidag på Kvamskogen med god deltagelse fra elever, lærere og komiteen. En vellykket aktivitetet til tross for litt dårlig vær.
3. april 2024
Kristin Gjelsvik brenner for å hjelpe folk i nød. Hennes erfaring fra frivillig arbeid for flyktninger på Lesvos er en verdifull bakgrunn for Rothaugen skole sitt samarbeid med Bergenhus Rotaryklubb i ROTAXION prosjektet.
20. mars 2024
Onsdag 200324 var klubben invitert til å besøke Stiftelsen Betanien. Adm.dir Per Martin Knutsen ønsket oss velkommen og presenterte virksomheten og prosjektet "Generasjonsbyen" som Betanien vil utvikle i samarbeid med Bergen Kommune.
19. mars 2024
Servicekomiteen fortsetter sitt gode arbeid med Branns gatelag. Annen hver torsdag lager medlemmer av komiteen lunsj etter trening. En hyggelig aktivitet som gir god anledning til å være en samtalepartner for medlemmer av gate-laget.
13. mars 2024
Norge eksporterer ikke bare olje. Norsk gass er også en etterspurt eksportartikkel. Onsdag fikk vi besøk av Frode Leversund, administrerende direktør i Gassco. Han fortalte om Gassco sin rolle i det nasjonale og internasjonale gasstransportsystemet.
13. mars 2024
Rotaxion-komiteen holder god fart i samarbeidet med Rothaugen Skole. I høst ble det gjennomført tre arrangementer: To på "Fangene på fortet" og ett i Vindtunnellen på Voss. Nylig besøkte de Spillhuset i Bergen med elever og lærere fra Rothaugen.
6. mars 2024
Bergen blir sett på, av studenter som studerer her, å være en god by å studere i. Her er mange gode og varierte tilbud til studentene.
28. februar 2024
Alois Pichler er professor i filosofi ved UiB. Han er også leder for Wittgensteinarkivet ved UiB. Onsdag 28. februar holdt Pichler foredrag i Bergenhus om Wittgenstein og hans seks arbeidsopphold i Norge.
21. februar 2024
Festkomiteen inviterte til spisemøte på Sumo i Vestre Torvgate onsdag 21.2.
Et godt valg viste det seg. Det ble et hyggelig spisemøte med god mat og uvante spiseredskaper. Jutta Dierkes ønsket oss velkommen i eget lokale i underetasjen i restauranten.