UA-69899946-1
Desse føredraga er ofte eit høgdepunkt fordi føredragshaldaren, som ofte er ny i klubben, deler av seg og sitt med resten av gjengen. Føredragshaldaren fortel om sitt liv og virke og vi blir kjende med personen og får innblikk i eit yrke annleis enn vårt eige. Med gode bilete og illustrasjonar tok Randi oss med gjennom si varierte teneste i Forsvaret. Den unge offiseren og kompanisjefen lyfta fram si interesse og engasjement for leiarskap og kva god leiing er.
Randi trekte fram verdien av å
ha gode mentorar. Gjennom mange år har ho både studert og praktisert leiing, og
ho har hausta arbeidserfaring nasjonalt og internasjonalt. Med på vegen har ho
hatt eit sterkt medvit om spørsmåla «Kva er ein god leiar?» og «Kvifor skal
folk følgje meg?» «Ver ein god leiar for folka dine. Då hjelper dei deg
vidare.» fekk ho til svar då ho spurde ein mentor om kva som skal til for å bli
general. Å sjå etter og å ta utfordringar som dukkar opp, kjenneteiknar Randi.
Lite visste vi om at ein tilfeldig førespurnad og sporty innstilling førte til
at ho vann NM-sølv i skeleton/aking for nokre år sidan. Elles er det symjing
som har vore hennar hovudidrett.
Vi har hatt gleda av å ha Randi i klubben ei stund, og er glade for at ho ville bli rotarianar! Ho trekkjer fram at Rotary opnar verda og horisonten, og legg til rette for å lære noko nytt av kvarandre og føredrag. Og under ego-føredraget til Randi lærte mange av oss mykje nytt, både om Forsvaret, jobben til Randi og ho sjølv. Føredragshaldaren stilte med passande øyredobbar kjøpte på distriktskonferansen i helga.
Randi Solberg og Innkommende president Harald Goldstein etter foredraget.
Teksten til dette oppslaget er forfattet av Turid Astrid Reksten.
10. april 2024
Bergens Næringsråd har en entusiastisk og engasjerende leder i Monica Mæland. På møtet onsdag 10. april ga hun oss et informativt og inspirerende innblikk i hva Bergens Næringsråd arbeider med, og hva som står på agendaen for foreningen framover.
3. april 2024
Rotaxionkomiteen fortsetter sitt gode samarbeid med Rothaugen Skole. Siste aktivitet var skidag på Kvamskogen med god deltagelse fra elever, lærere og komiteen. En vellykket aktivitetet til tross for litt dårlig vær.
3. april 2024
Kristin Gjelsvik brenner for å hjelpe folk i nød. Hennes erfaring fra frivillig arbeid for flyktninger på Lesvos er en verdifull bakgrunn for Rothaugen skole sitt samarbeid med Bergenhus Rotaryklubb i ROTAXION prosjektet.
20. mars 2024
Onsdag 200324 var klubben invitert til å besøke Stiftelsen Betanien. Adm.dir Per Martin Knutsen ønsket oss velkommen og presenterte virksomheten og prosjektet "Generasjonsbyen" som Betanien vil utvikle i samarbeid med Bergen Kommune.
19. mars 2024
Servicekomiteen fortsetter sitt gode arbeid med Branns gatelag. Annen hver torsdag lager medlemmer av komiteen lunsj etter trening. En hyggelig aktivitet som gir god anledning til å være en samtalepartner for medlemmer av gate-laget.
13. mars 2024
Norge eksporterer ikke bare olje. Norsk gass er også en etterspurt eksportartikkel. Onsdag fikk vi besøk av Frode Leversund, administrerende direktør i Gassco. Han fortalte om Gassco sin rolle i det nasjonale og internasjonale gasstransportsystemet.
13. mars 2024
Rotaxion-komiteen holder god fart i samarbeidet med Rothaugen Skole. I høst ble det gjennomført tre arrangementer: To på "Fangene på fortet" og ett i Vindtunnellen på Voss. Nylig besøkte de Spillhuset i Bergen med elever og lærere fra Rothaugen.
6. mars 2024
Bergen blir sett på, av studenter som studerer her, å være en god by å studere i. Her er mange gode og varierte tilbud til studentene.
28. februar 2024
Alois Pichler er professor i filosofi ved UiB. Han er også leder for Wittgensteinarkivet ved UiB. Onsdag 28. februar holdt Pichler foredrag i Bergenhus om Wittgenstein og hans seks arbeidsopphold i Norge.
21. februar 2024
Festkomiteen inviterte til spisemøte på Sumo i Vestre Torvgate onsdag 21.2.
Et godt valg viste det seg. Det ble et hyggelig spisemøte med god mat og uvante spiseredskaper. Jutta Dierkes ønsket oss velkommen i eget lokale i underetasjen i restauranten.