UA-69899946-1

En senior forteller om sitt liv!

På kort varsel tok Asbjørn Ostad over programmet på dette møtet da den oppsatte foredragsholder måtte melde forfall. Møtet ble imidlertid innledet med en trist nyhet! Presidenten kunne informere om at Steinar Kvinnsland var gått bort!

Steinar har vært medlem i klubben siden 1967 og hadde den lengste medlemstiden av klubbens medlemmer. Han har vært aktiv med i klubbens arbeid helt til de siste måneder. I minneordene trakk presidenten frem det langvarige medlemskapet i klubben. Han var president i klubben i rotaryåret 1980/81. Har vært medlem og leder av de fleste komiteer. Steinar var utdannet tannlege og spesialist i kjeveortopedi. Han tok sin doktorgrad i 1970 og ble professor i 1980 ved UiB. Klubben takker for den innsatsen han har gjort for klubben. Vi lyser fred over hans gode minne.

Kveldens foredragsholder Asbjørn Ostad er kjent i og utenfor klubben for sine mange gode og filosoferende foredrag om ulike emner. Foredraget denne kvelden dreide seg om hans liv og livserfaring.

Asbjørn er født i Lofoten, gjennomført grunnskolen i Tromsø og gått på gymnas i Tromsø. Han har fått med seg det meste av Nord-Norge i oppveksten, men regner Lofoten som sitt egentlige hjemsted.

Etter militærtjeneste i Sør-Varanger med vakttjeneste på grensen tok han jobb i Den norske Amerikalinje og fikk sett litt av verden.

Som så mange andre reiste han deretter til Oslo for å studere. Lektorstudier var målet. Han valgte psykologi, historie og fransk som hovedfag.

I løpet av studietiden fikk han med seg 2 år i Frankrike. Det siste i Paris. Kjørte med kone og bagasje på scooter til Paris. Hadde stor glede av å observere kulturforskjellene mellom Norge og Frankrike. Barer og kloster lå like vedsiden av hverandre. «En kjempeflott opplevelse i mitt liv»

Etter Frankrike ble det en profesjonell karriere, Først i Tromsø som skolepsykolog. Deretter ble det Bergen og her har han vært bosatt siden.

Første jobb i Bergen var som avdelingsleder på Høyskolen.

Deretter ble han ansatt i Administrativt Forskningsfond (AFF) ved NHH som lederutvikler og jobbet med i det i mange år. Blant annet på Solstrandkursene som programdirektør. Solstrandkursene er en av landets fremste lederutviklingsprogrammer. En arena hvor ledere får anledning til å utvikle seg selv i 8 uker.

Fikk en nedtur da ekteskapet opphørte. Sa seg opp i AFF og begynte for seg selv. Det ble et løft og han fikk gleden av å vinne anbud mot gammel arbeidsgiver.

Etter noen år som selvstendig ble han plutselig syk under et oppdrag. Selv om han følte at han hadde en artig jobb «møtte han veggen». Det var stress. Tok et halvt år fri i Lofoten, før han fortsatte i et lavere tempo. Sin siste faktura for fullført oppdrag skrev han 72 år gammel.

I pensjonistlivet har han vært opptatt av å finne beskjeftigelse. Han har studert på UiB. Vært engasjert som Røde Kors Guide, i Kirkens Sos, støttekontakt og drevet norsk opplæring for innvandrere.

Asbjørn ble medlem av Rotary i 1996. Finn Jørstad var hans fadder. I rotaryåret 2007-2008 var han president i klubben. Bergenhus har tildelt han Paul Harris Fellow for han store engasjement for klubben og Rotary. Vi ser frem til hans engasjerte deltagelse i klubbens arbeid fremover.

Selv om han synes det "er noe herk" å bli gammel konkluderte han med at han " har vært heldig i livet"!

  
Naturmangfold og bærekraftig arealbruk!

6. januar 2021

Naturmangfold og bærekraftig arealbruk!

Professor Vigdis Vandvik var kveldens foredragsholder og overbeviste om et utfordrende tema. Det nye året er utfordrende på så mange måter. Dagen ble innledet med ny smittetopp i Norge og under møtet tok Trump-tilhengere seg inn i Kongressen i USA.

Presidentens julehilsen!

21. desember 2020

Presidentens julehilsen!

President Terje Steen Edvardsen hilser klubbens medlemmer i forbindelse med julen og avslutning av første semester i rotaryåret. Et speielt halvår som har vist at klubben er i stand til å drive arbeidet også i utfordrende tider!

Bærekraftige liv!

16. desember 2020

Bærekraftige liv!

Bergenhus Rotaryklubb avsluttet første halvdel av rotaryåret med et foredrag om bærekraft. Vibeke Koehler er initiativtaker til organisasjonen Bærekraftige liv. Hun holdt et engasjert foredrag og viste at man kan skape et bedre miljø med lokale initiativ.

Årets bøker!

9. desember 2020

Årets bøker!

Årets bøker er et tilbakevendende program i klubben. Har vært på planen i desember i mangfoldige år. Vanligvis et møte med stor deltakelse og åpent for ledsagere. Manuela Werler hadde denne gang 40 tilhørere. Hvorav 28 på video og 12 med fysisk fremmøte.

En senior forteller om sitt liv!

6. desember 2020

En senior forteller om sitt liv!

På kort varsel tok Asbjørn Ostad over programmet på dette møtet da den oppsatte foredragsholder måtte melde forfall. Møtet ble imidlertid innledet med en trist nyhet! Presidenten kunne informere om at Steinar Kvinnsland var gått bort!

Dyphavsforskning i Bergen.

27. november 2020

Dyphavsforskning i Bergen.

Professor Rolf Birger Pedersen ved Institutt for Geovitenskap tok oss med på de store dyp i sitt spennende foredrag sist onsdag. Pedersen leder K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning som er tilknyttet Institutt for geovitenskap ved UiB.

"Etiske dilemmaer ved livets slutt"

18. november 2020

"Etiske dilemmaer ved livets slutt"

Hovedtema for møtet i Bergenhus var alvorlig nok. Sebastian von Hofacker leder ved Verdighetsenteret i Bergen holdt foredrag om et vanskelig tema. Hele 45 medlemmer og gjester deltok på dette video-møte. Tydeligvis at tema som mange er opptatt av.

Filippinsk økonomi under coronapandemien!

11. november 2020

Filippinsk økonomi under coronapandemien!

Smittevernreglene som Bergen kommune har innført gjør at klubbmøtene akkurat nå holdes som nettmøter, og det hender at programkomiteen må snu seg fort og gjøre endringer i programmet. Kaye Riguer fra Filipinene ble kveldens overraskende foredragsholder.

BRAK - Bergen Rockaktører

4. november 2020

BRAK - Bergen Rockaktører

Møtet onsdag 4. november var viet et musikkfelt som ikke har fått så stor oppmerksomhet i programmet vårt tidligere. Organisasasjonen BRAK ble startet opp i 1997. Daglig leder i BRAK - Vegard Moberg - fortalte om organisasjonens tilblivelse og histrorie.

Bergenske Pionerkvinner!

28. oktober 2020

Bergenske Pionerkvinner!

Kveldens foredragsholder i Bergenhus var Kari Hop Skiftesvik. Skiftesvik er tidligere førstebibliotekar på Bergen Bibliotek, og har hatt mange verv i Bergen Venstre og bla vært leder av Bergen Kvinnesaksforening. Glemte pionerkvinner handlet foredraget om

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Engen 20
Adresse: Engen 20
Postnummer: 5011
Sted: Bergen
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no


Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...
UA-69899946-1