UA-69899946-1

Siste spisemøte på Engen!

Litt vemodige må vi innse at dette spisemøtet blir det siste i Maskinistforeningens lokaler. Det ble likevel et hyggelig møte med godt humør. Snart setter vi kursen mot vår opprinnelse - Bergenhus Festning. Vi ser frem til en god fremtid her.

Påtroppende president Elisabeth Lysebo kunne ønske velkommen 28 av klubbens medlemmer til spisemøte på fødselsdagen til Rotarys grunnlegger. Innledningsvis utbrakte Jan Spjeldnæs derfor Paul Harris’ skål. Han hadde regnet ut at det nå var 155 år siden Harris ble født i 1868.

Oppfordringen fra festkomiteens leder, Bjørn Terjesen, var klar: når vi går til bords, sett deg sammen med noen du ikke kjenner godt. Bjørn tok også opp at dagen var verdens humordag, og bad om bidrag fra oss fremmøtte. Det resulterte i en mengde vitser av svært blandet kvalitet.

At maten (tapas fra Alvøparken) smakte utmerket, var det ingen uenighet om. Men Knut Magne Dale sin takk-for-maten-tale satte søkelys på at selv om maten var god, var det viktigste likevel at vi kom sammen. Vi fikk også en takk-for-maten-tale generert av ChatGPT. Den inneholdt alle de floskler en slik tale kan og bør ha. Så her var Knut bedre enn den kunstige intelligensen med sitt fokus på det sosiale.

Takk til festkomiteen med sin utrettelige leder Bjørn Terjesen for en fin og vellykket aften. Undertegnede koste seg, jeg var kanskje ekstra heldig med de jeg satt til bords med, men situasjonen så ut til å være den samme ved de andre bordene.

Lars Hana.


 
Engasjerende - Monica Mæland

10. april 2024

Engasjerende - Monica Mæland

Bergens Næringsråd har en entusiastisk og engasjerende leder i Monica Mæland. På møtet onsdag 10. april ga hun oss et informativt og inspirerende innblikk i hva Bergens Næringsråd arbeider med, og hva som står på agendaen for foreningen framover.

Full fart i Furedalen med Rotaxion

3. april 2024

Full fart i Furedalen med Rotaxion

Rotaxionkomiteen fortsetter sitt gode samarbeid med Rothaugen Skole. Siste aktivitet var skidag på Kvamskogen med god deltagelse fra elever, lærere og komiteen. En vellykket aktivitetet til tross for litt dårlig vær.

Med et brennende hjerte for frivillig hjelpearbeid

3. april 2024

Med et brennende hjerte for frivillig hjelpearbeid

Kristin Gjelsvik brenner for å hjelpe folk i nød. Hennes erfaring fra frivillig arbeid for flyktninger på Lesvos er en verdifull bakgrunn for Rothaugen skole sitt samarbeid med Bergenhus Rotaryklubb i ROTAXION prosjektet.

Betanien "I tjeneste for mennesker"

20. mars 2024

Betanien "I tjeneste for mennesker"

Onsdag 200324 var klubben invitert til å besøke Stiftelsen Betanien. Adm.dir Per Martin Knutsen ønsket oss velkommen og presenterte virksomheten og prosjektet "Generasjonsbyen" som Betanien vil utvikle i samarbeid med Bergen Kommune.

Vi serverer Branns gatelag!

19. mars 2024

Vi serverer Branns gatelag!

Servicekomiteen fortsetter sitt gode arbeid med Branns gatelag. Annen hver torsdag lager medlemmer av komiteen lunsj etter trening. En hyggelig aktivitet som gir god anledning til å være en samtalepartner for medlemmer av gate-laget.

Norsk naturgass – i dag og i fremtiden.

13. mars 2024

Norsk naturgass – i dag og i fremtiden.

Norge eksporterer ikke bare olje. Norsk gass er også en etterspurt eksportartikkel. Onsdag fikk vi besøk av Frode Leversund, administrerende direktør i Gassco. Han fortalte om Gassco sin rolle i det nasjonale og internasjonale gasstransportsystemet.

Super dag på Spillhuset med RotaXion!

13. mars 2024

Super dag på Spillhuset med RotaXion!

Rotaxion-komiteen holder god fart i samarbeidet med Rothaugen Skole. I høst ble det gjennomført tre arrangementer: To på "Fangene på fortet" og ett i Vindtunnellen på Voss. Nylig besøkte de Spillhuset i Bergen med elever og lærere fra Rothaugen.

Om å være student i Bergen

6. mars 2024

Om å være student i Bergen

Bergen blir sett på, av studenter som studerer her, å være en god by å studere i. Her er mange gode og varierte tilbud til studentene.

Alois Pichler om filosofen Wittgenstein

28. februar 2024

Alois Pichler om filosofen Wittgenstein

Alois Pichler er professor i filosofi ved UiB. Han er også leder for Wittgensteinarkivet ved UiB. Onsdag 28. februar holdt Pichler foredrag i Bergenhus om Wittgenstein og hans seks arbeidsopphold i Norge.

Det ble sushi denne gang!

21. februar 2024

Det ble sushi denne gang!

Festkomiteen inviterte til spisemøte på Sumo i Vestre Torvgate onsdag 21.2.
Et godt valg viste det seg. Det ble et hyggelig spisemøte med god mat og uvante spiseredskaper. Jutta Dierkes ønsket oss velkommen i eget lokale i underetasjen i restauranten.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Bergenhus Festningsmuseum
Adresse: Bergenhus 30
Postnummer: 5003
Sted: Bergen
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no

Place content here

Møtearkiv fra
før August 2022rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...
UA-69899946-1