UA-69899946-1

Medisinsk visualisering !

Noeska Smit var et ukjent bekjentskap for de fleste i klubben. Det var også tema hun snakket om - Medisinsk visualisering. Smit er førsteamanuensis ved UiB kombinert med en 20 % stilling hos MMIV - Mohn Medical Imaging and Visualization Center.

President Terje Steen Edvardsen ønsket velkommen fra møtelokalene i Engen 20 til 8 medlemmer 24 deltok på video. Terje hadde også produsert et nytt dikt med tittelen: Når du har ambisjoner!


Dagens 3 minutter var ved Dag Stiegler. Han startet med å si at vi er bergensere, og viste til boken «Bergenseren» av Morten Hammerborg. Bergen før 1814 er den bergenske ur-tilstand. Dag trakk fram bokens teologiske side hvor Bergen og Himmelen ble sammenlignet, i dette perspektiv kom selvsagt Bergen best ut. Boken ble varmt anbefalt!


Elisabeth Lysebo presenterte foredragsholderen Noeska Smit som en stigende stjerne på universitetshimmelen! Foredraget gav oss ingen grunn til å betvile det.

Noeska Smit har PhD i Medical Visualization. Hennes tema var Medisinsk visualisering – fra bilder til innsikt for bedre diagnoser og behandling.

Medisin møter computer science, hva er målet? For det første er hensikten med computer basert visualisering å få større innsikt. Det endelige mål er å gi bedre behandling til pasientene.

God visualisering kan være vanskelig, det gjelder å få det riktige bildet og overblikket uten å miste detaljene. Den visuelle presentasjonen gjør kunnskap til oppfattelse.

Smit brukte behandling av endetarmskreft som eksempel på hvordan medisinsk visualisering kan forberede kirurgiske inngrep. Den gir nøyaktig beskrivelse slik at en kan unngå å kutte nerver.

Hun viste også et 3D virtuelt kart over bekkenet. I 3D skanning må en være bevisst hva som skal vises for å kunne forberede kirurgi på best mulig måte. 3D modellen kan også åpnes for å gi mer og bedre informasjon.

Visualiseringen kan også spare tid. Eksempel med livmorkreft viste mulighetene for bedre diagnostisering som muliggjør riktig behandling. Hun fremstilte medisinsk visualisering som bindeledd mellom menneske og maskin. I tillegg til den behandlingsmessige fordelen med visualisering, er det også nyttig for forskningen.

Noeska Smits presentasjon kan medlemmene få tilgang til her:

Teksten til dette oppslaget er laget av Lars Hana.


 
Engasjerende - Monica Mæland

10. april 2024

Engasjerende - Monica Mæland

Bergens Næringsråd har en entusiastisk og engasjerende leder i Monica Mæland. På møtet onsdag 10. april ga hun oss et informativt og inspirerende innblikk i hva Bergens Næringsråd arbeider med, og hva som står på agendaen for foreningen framover.

Full fart i Furedalen med Rotaxion

3. april 2024

Full fart i Furedalen med Rotaxion

Rotaxionkomiteen fortsetter sitt gode samarbeid med Rothaugen Skole. Siste aktivitet var skidag på Kvamskogen med god deltagelse fra elever, lærere og komiteen. En vellykket aktivitetet til tross for litt dårlig vær.

Med et brennende hjerte for frivillig hjelpearbeid

3. april 2024

Med et brennende hjerte for frivillig hjelpearbeid

Kristin Gjelsvik brenner for å hjelpe folk i nød. Hennes erfaring fra frivillig arbeid for flyktninger på Lesvos er en verdifull bakgrunn for Rothaugen skole sitt samarbeid med Bergenhus Rotaryklubb i ROTAXION prosjektet.

Betanien "I tjeneste for mennesker"

20. mars 2024

Betanien "I tjeneste for mennesker"

Onsdag 200324 var klubben invitert til å besøke Stiftelsen Betanien. Adm.dir Per Martin Knutsen ønsket oss velkommen og presenterte virksomheten og prosjektet "Generasjonsbyen" som Betanien vil utvikle i samarbeid med Bergen Kommune.

Vi serverer Branns gatelag!

19. mars 2024

Vi serverer Branns gatelag!

Servicekomiteen fortsetter sitt gode arbeid med Branns gatelag. Annen hver torsdag lager medlemmer av komiteen lunsj etter trening. En hyggelig aktivitet som gir god anledning til å være en samtalepartner for medlemmer av gate-laget.

Norsk naturgass – i dag og i fremtiden.

13. mars 2024

Norsk naturgass – i dag og i fremtiden.

Norge eksporterer ikke bare olje. Norsk gass er også en etterspurt eksportartikkel. Onsdag fikk vi besøk av Frode Leversund, administrerende direktør i Gassco. Han fortalte om Gassco sin rolle i det nasjonale og internasjonale gasstransportsystemet.

Super dag på Spillhuset med RotaXion!

13. mars 2024

Super dag på Spillhuset med RotaXion!

Rotaxion-komiteen holder god fart i samarbeidet med Rothaugen Skole. I høst ble det gjennomført tre arrangementer: To på "Fangene på fortet" og ett i Vindtunnellen på Voss. Nylig besøkte de Spillhuset i Bergen med elever og lærere fra Rothaugen.

Om å være student i Bergen

6. mars 2024

Om å være student i Bergen

Bergen blir sett på, av studenter som studerer her, å være en god by å studere i. Her er mange gode og varierte tilbud til studentene.

Alois Pichler om filosofen Wittgenstein

28. februar 2024

Alois Pichler om filosofen Wittgenstein

Alois Pichler er professor i filosofi ved UiB. Han er også leder for Wittgensteinarkivet ved UiB. Onsdag 28. februar holdt Pichler foredrag i Bergenhus om Wittgenstein og hans seks arbeidsopphold i Norge.

Det ble sushi denne gang!

21. februar 2024

Det ble sushi denne gang!

Festkomiteen inviterte til spisemøte på Sumo i Vestre Torvgate onsdag 21.2.
Et godt valg viste det seg. Det ble et hyggelig spisemøte med god mat og uvante spiseredskaper. Jutta Dierkes ønsket oss velkommen i eget lokale i underetasjen i restauranten.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Bergenhus Festningsmuseum
Adresse: Bergenhus 30
Postnummer: 5003
Sted: Bergen
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no

Place content here

Møtearkiv fra
før August 2022rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...
UA-69899946-1