UA-69899946-1

Medisinsk visualisering !

Noeska Smit var et ukjent bekjentskap for de fleste i klubben. Det var også tema hun snakket om - Medisinsk visualisering. Smit er førsteamanuensis ved UiB kombinert med en 20 % stilling hos MMIV - Mohn Medical Imaging and Visualization Center.

President Terje Steen Edvardsen ønsket velkommen fra møtelokalene i Engen 20 til 8 medlemmer 24 deltok på video. Terje hadde også produsert et nytt dikt med tittelen: Når du har ambisjoner!


Dagens 3 minutter var ved Dag Stiegler. Han startet med å si at vi er bergensere, og viste til boken «Bergenseren» av Morten Hammerborg. Bergen før 1814 er den bergenske ur-tilstand. Dag trakk fram bokens teologiske side hvor Bergen og Himmelen ble sammenlignet, i dette perspektiv kom selvsagt Bergen best ut. Boken ble varmt anbefalt!


Elisabeth Lysebo presenterte foredragsholderen Noeska Smit som en stigende stjerne på universitetshimmelen! Foredraget gav oss ingen grunn til å betvile det.

Noeska Smit har PhD i Medical Visualization. Hennes tema var Medisinsk visualisering – fra bilder til innsikt for bedre diagnoser og behandling.

Medisin møter computer science, hva er målet? For det første er hensikten med computer basert visualisering å få større innsikt. Det endelige mål er å gi bedre behandling til pasientene.

God visualisering kan være vanskelig, det gjelder å få det riktige bildet og overblikket uten å miste detaljene. Den visuelle presentasjonen gjør kunnskap til oppfattelse.

Smit brukte behandling av endetarmskreft som eksempel på hvordan medisinsk visualisering kan forberede kirurgiske inngrep. Den gir nøyaktig beskrivelse slik at en kan unngå å kutte nerver.

Hun viste også et 3D virtuelt kart over bekkenet. I 3D skanning må en være bevisst hva som skal vises for å kunne forberede kirurgi på best mulig måte. 3D modellen kan også åpnes for å gi mer og bedre informasjon.

Visualiseringen kan også spare tid. Eksempel med livmorkreft viste mulighetene for bedre diagnostisering som muliggjør riktig behandling. Hun fremstilte medisinsk visualisering som bindeledd mellom menneske og maskin. I tillegg til den behandlingsmessige fordelen med visualisering, er det også nyttig for forskningen.

Noeska Smits presentasjon kan medlemmene få tilgang til her:

Teksten til dette oppslaget er laget av Lars Hana.


 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Engen 20
Adresse: Engen 20
Postnummer: 5011
Sted: Bergen
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...
UA-69899946-1