UA-69899946-1

Medisinsk visualisering !

Noeska Smit var et ukjent bekjentskap for de fleste i klubben. Det var også tema hun snakket om - Medisinsk visualisering. Smit er førsteamanuensis ved UiB kombinert med en 20 % stilling hos MMIV - Mohn Medical Imaging and Visualization Center.

President Terje Steen Edvardsen ønsket velkommen fra møtelokalene i Engen 20 til 8 medlemmer 24 deltok på video. Terje hadde også produsert et nytt dikt med tittelen: Når du har ambisjoner!


Dagens 3 minutter var ved Dag Stiegler. Han startet med å si at vi er bergensere, og viste til boken «Bergenseren» av Morten Hammerborg. Bergen før 1814 er den bergenske ur-tilstand. Dag trakk fram bokens teologiske side hvor Bergen og Himmelen ble sammenlignet, i dette perspektiv kom selvsagt Bergen best ut. Boken ble varmt anbefalt!


Elisabeth Lysebo presenterte foredragsholderen Noeska Smit som en stigende stjerne på universitetshimmelen! Foredraget gav oss ingen grunn til å betvile det.

Noeska Smit har PhD i Medical Visualization. Hennes tema var Medisinsk visualisering – fra bilder til innsikt for bedre diagnoser og behandling.

Medisin møter computer science, hva er målet? For det første er hensikten med computer basert visualisering å få større innsikt. Det endelige mål er å gi bedre behandling til pasientene.

God visualisering kan være vanskelig, det gjelder å få det riktige bildet og overblikket uten å miste detaljene. Den visuelle presentasjonen gjør kunnskap til oppfattelse.

Smit brukte behandling av endetarmskreft som eksempel på hvordan medisinsk visualisering kan forberede kirurgiske inngrep. Den gir nøyaktig beskrivelse slik at en kan unngå å kutte nerver.

Hun viste også et 3D virtuelt kart over bekkenet. I 3D skanning må en være bevisst hva som skal vises for å kunne forberede kirurgi på best mulig måte. 3D modellen kan også åpnes for å gi mer og bedre informasjon.

Visualiseringen kan også spare tid. Eksempel med livmorkreft viste mulighetene for bedre diagnostisering som muliggjør riktig behandling. Hun fremstilte medisinsk visualisering som bindeledd mellom menneske og maskin. I tillegg til den behandlingsmessige fordelen med visualisering, er det også nyttig for forskningen.

Noeska Smits presentasjon kan medlemmene få tilgang til her:

Teksten til dette oppslaget er laget av Lars Hana.


 
På besøk hos Vestland fylkeskommune

24. mai 2023

På besøk hos Vestland fylkeskommune

25 medlemmerr av bergenhus Rotaryklubb møttes i allmenningen til det nye fylkesbygget til Vestland fylkeskommune. Der ble vi tatt godt imot av Solveig van der Mark som også viste oss rundt i huset. Solveig er leder for kontor og fellesfunksjoner.

Klima, Energi og Kjernekraft

10. mai 2023

Klima, Energi og Kjernekraft

Jonny Hesthammer, direktør for Norsk Kjernekraft AS holdt onsdag 10.mai et innsiktsfullt foredrag om hvorfor kjernekraft er nødvendig for å løse våre fremtidige energibehov. Tipper at foredraget økte forståelsen for at også i Norge er dette løsningen.

Skogskjøtsel på Langegården

3. mai 2023

Skogskjøtsel på Langegården

Vårt langvarige engasjement på Fløyen er avsluttet. Servicekomiteen inviterte til et nytt utendørs engasjement på Langegården. Oppgaven bestod i å rydde Hemlokk som er en uønsket vekst i norsk natur. Knut Espelid fra Langes legat ønsket oss velkommen!

Ungdomsutveksling i fokus!

26. april 2023

Ungdomsutveksling i fokus!

Variert meny på møtet denne onsdagen. I tillegg til informasjon om Rotarys ungdomsutveksling, fikk vi diktlesning, besøk fra Iowa City Rotaryklubb, info om vårens blåtur og oppdatering om klubbturen til Italia i slutten av september.

Siste spisemøte på Engen!

19. april 2023

Siste spisemøte på Engen!

Litt vemodige må vi innse at dette spisemøtet blir det siste i Maskinistforeningens lokaler. Det ble likevel et hyggelig møte med godt humør. Snart setter vi kursen mot vår opprinnelse - Bergenhus Festning. Vi ser frem til en god fremtid her..

Grunnopplæring i kommune!

12. april 2023

Grunnopplæring i kommune!

Vårt eget medlem Martin Kulild har lang erfaring fra kommunal og statlig sektor. På dette møtet gav han en engasjert innsikt i norske kommuners oppgaver. Kulild viste seg som en stolt forsvarer av kommunesektorens rolle og de tjenester de yter innbyggerne

Erling Strands seniorforedrag!

29. mars 2023

Erling Strands seniorforedrag!

På siste møte fikk vi gleden av å høre en en senior i klubben snakke om sitt private og profesjonelle liv. Erling Strand ble medlem i klubben 1989 og var president i rotaryåret 2000-2001. Ikke minst fikk vi del i hans store sport og reise-interesse.

Åpent møte med fokus på energi

22. mars 2023

Åpent møte med fokus på energi

Kveldens møte var et åpent møte der en kunne ta opp valgfritt tema som engasjerer. Klubbmedlem Dag Breistein tok ordet og snakker for og imot forskjellige teknologier for produksjon av elektrisk energi.

Utvikling av Bergen havn

15. mars 2023

Utvikling av Bergen havn

Havnesjef Michael Forland holdt et informativt foredrag om utviklingen av Bergen havn i fortid, nåtid til fremtid. En utfordring er det å kunne tilfredsstille de forskjellige eierkommunenes ønsker og behov.

Line Omlands egoforedrag!

8. mars 2023

Line Omlands egoforedrag!

Det passet bra at vi på kvinnedagen fikk et egoforedrag av Line Omland. Reiselyst kunne gjerne stått som overskrift på dette foredraget. Line har arbeidet som tannlege i mange land for å bedre tannhelsen for folk som ikke har slike tjenester!

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Engen 20
Adresse: Engen 20
Postnummer: 5011
Sted: Bergen
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Klubbens møter:

Podcasts – nye tider

2023-06-14 19:00 - 20:00

Presidentskifte

2023-06-21 19:00 - 20:00

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...
UA-69899946-1