UA-69899946-1

Vil sette preg på byen gjennom mat

Onsdag 11. mai var Bergenhus Rotaryklubb på besøk på nye hotell Norge. Der ble vi tatt godt imot Soussjef Natalia Byrolo – en ung soussjef som Bergens Tidende for en tid tilbake har trukket frem som et ungt talent som vil sette preg på byen.

Natalia har alltid vært interessert i mat.  Interessen startet ved at hun fikk være med bestemoren på kjøkkenet hjemme i Polen allerede som liten. Bestemoren var opptatt av sunn mat, bruk av naturlige og lokale råvarer og å lage alt fra bunnen av. Med andre ord en god polsk tradisjon innen matlaging.

Da Natalia var 9 år kom hun til Norge for å bo sammen med sin far. Hun kom til Sande i Fjaler, og bodde i Sunnfjord til hun var 17 – noe dialekten hennes bar et tydelig preg av.

Natalia visste tidlig hva slags yrke hun ville ha, men det stod mellom å bli arkitekt eller kokk. Hun begynte derfor på bygg og anlegg VG i Førde, men oppdaget at hun ble «dradd mot stekepannen» og endret til kokkelinje. Siste året på kokkelinjen på VG tok hun på Sandsli VGS, og en karriere som kokk i Bergen ble lagt.

Etter hvert ble hun ansatt som kokk på det store kjøkkenet på hotell Norge (hotellet har 5 kjøkken). Men snart fikk hun tilbud om å bli sjef for Café Norge. Parallelt er hun utnevnt som soussjef for hotell Norge i en alder av bare 23 år – en utnevnelse som sier noe om kvaliteten i henne.

På Café Norge er det dynamikk, mye fart og ingen dag er lik den forrige. Det er slik dynamikk Natalia liker, og hun vil være en god sjef. Her får hun komponere menyer der hun legger vekt på det bestemoren lærte henne – gode smaker, bruk av lokale råvarer og å lage alt fra bunnen av. Og som sjef vil hun være et eksempel for sine ansatte ved å gå foran, arbeide hardt og tydelig vise at hun er stolt av sitt yrke og det hun skaper.

Natalia var tydelig på at hun stiller høye krav til seg selv og til orden og ryddighet – og hun forventer at ansatte skal være det samme og være villig til å jobbe. Det er viktig at man er et team.  Ja, hun la vekt på at man skal være som en familie de mange timene man tilbringer på jobb. Og man skal ha respekt for andre og være snille med hverandre.

Før møtet ble avsluttet med en nydelig Café Norge burger - akkompagnert med Mille feuille og kaffe - fikk vi en omvisning gjennom kjøkkener, restaurant områder og ballsal på nye hotell Norge.

Vi ønsker Natalia lykke til videre og har respekt for hennes målrettethet, sitt engasjement når det gjelder sunn og bærekraftig mat og sitt ønske om å lage et godt skapende arbeidsmiljø.


 
Engasjerende - Monica Mæland

10. april 2024

Engasjerende - Monica Mæland

Bergens Næringsråd har en entusiastisk og engasjerende leder i Monica Mæland. På møtet onsdag 10. april ga hun oss et informativt og inspirerende innblikk i hva Bergens Næringsråd arbeider med, og hva som står på agendaen for foreningen framover.

Full fart i Furedalen med Rotaxion

3. april 2024

Full fart i Furedalen med Rotaxion

Rotaxionkomiteen fortsetter sitt gode samarbeid med Rothaugen Skole. Siste aktivitet var skidag på Kvamskogen med god deltagelse fra elever, lærere og komiteen. En vellykket aktivitetet til tross for litt dårlig vær.

Med et brennende hjerte for frivillig hjelpearbeid

3. april 2024

Med et brennende hjerte for frivillig hjelpearbeid

Kristin Gjelsvik brenner for å hjelpe folk i nød. Hennes erfaring fra frivillig arbeid for flyktninger på Lesvos er en verdifull bakgrunn for Rothaugen skole sitt samarbeid med Bergenhus Rotaryklubb i ROTAXION prosjektet.

Betanien "I tjeneste for mennesker"

20. mars 2024

Betanien "I tjeneste for mennesker"

Onsdag 200324 var klubben invitert til å besøke Stiftelsen Betanien. Adm.dir Per Martin Knutsen ønsket oss velkommen og presenterte virksomheten og prosjektet "Generasjonsbyen" som Betanien vil utvikle i samarbeid med Bergen Kommune.

Vi serverer Branns gatelag!

19. mars 2024

Vi serverer Branns gatelag!

Servicekomiteen fortsetter sitt gode arbeid med Branns gatelag. Annen hver torsdag lager medlemmer av komiteen lunsj etter trening. En hyggelig aktivitet som gir god anledning til å være en samtalepartner for medlemmer av gate-laget.

Norsk naturgass – i dag og i fremtiden.

13. mars 2024

Norsk naturgass – i dag og i fremtiden.

Norge eksporterer ikke bare olje. Norsk gass er også en etterspurt eksportartikkel. Onsdag fikk vi besøk av Frode Leversund, administrerende direktør i Gassco. Han fortalte om Gassco sin rolle i det nasjonale og internasjonale gasstransportsystemet.

Super dag på Spillhuset med RotaXion!

13. mars 2024

Super dag på Spillhuset med RotaXion!

Rotaxion-komiteen holder god fart i samarbeidet med Rothaugen Skole. I høst ble det gjennomført tre arrangementer: To på "Fangene på fortet" og ett i Vindtunnellen på Voss. Nylig besøkte de Spillhuset i Bergen med elever og lærere fra Rothaugen.

Om å være student i Bergen

6. mars 2024

Om å være student i Bergen

Bergen blir sett på, av studenter som studerer her, å være en god by å studere i. Her er mange gode og varierte tilbud til studentene.

Alois Pichler om filosofen Wittgenstein

28. februar 2024

Alois Pichler om filosofen Wittgenstein

Alois Pichler er professor i filosofi ved UiB. Han er også leder for Wittgensteinarkivet ved UiB. Onsdag 28. februar holdt Pichler foredrag i Bergenhus om Wittgenstein og hans seks arbeidsopphold i Norge.

Det ble sushi denne gang!

21. februar 2024

Det ble sushi denne gang!

Festkomiteen inviterte til spisemøte på Sumo i Vestre Torvgate onsdag 21.2.
Et godt valg viste det seg. Det ble et hyggelig spisemøte med god mat og uvante spiseredskaper. Jutta Dierkes ønsket oss velkommen i eget lokale i underetasjen i restauranten.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Bergenhus Festningsmuseum
Adresse: Bergenhus 30
Postnummer: 5003
Sted: Bergen
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no

Place content here

Møtearkiv fra
før August 2022



rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...
UA-69899946-1