UA-69899946-1
Natalia har alltid vært interessert i mat. Interessen startet ved at hun fikk være med
bestemoren på kjøkkenet hjemme i Polen allerede som liten. Bestemoren var
opptatt av sunn mat, bruk av naturlige og lokale råvarer og å lage alt fra
bunnen av. Med andre ord en god polsk tradisjon innen matlaging.
Da Natalia var 9 år kom hun til Norge for å bo sammen med
sin far. Hun kom til Sande i Fjaler, og bodde i Sunnfjord til hun var 17 – noe
dialekten hennes bar et tydelig preg av.
Natalia visste tidlig hva slags yrke hun ville ha, men det
stod mellom å bli arkitekt eller kokk. Hun begynte derfor på bygg og anlegg VG
i Førde, men oppdaget at hun ble «dradd mot stekepannen» og endret til
kokkelinje. Siste året på kokkelinjen på VG tok hun på Sandsli VGS, og en karriere
som kokk i Bergen ble lagt.
Etter hvert ble hun ansatt som kokk på det store kjøkkenet
på hotell Norge (hotellet har 5 kjøkken). Men snart fikk hun tilbud om å bli
sjef for Café Norge. Parallelt er hun utnevnt som soussjef for hotell Norge i
en alder av bare 23 år – en utnevnelse som sier noe om kvaliteten i henne.
På Café Norge er det dynamikk, mye fart og ingen dag er lik
den forrige. Det er slik dynamikk Natalia liker, og hun vil være en god sjef. Her
får hun komponere menyer der hun legger vekt på det bestemoren lærte henne –
gode smaker, bruk av lokale råvarer og å lage alt fra bunnen av. Og som sjef
vil hun være et eksempel for sine ansatte ved å gå foran, arbeide hardt og
tydelig vise at hun er stolt av sitt yrke og det hun skaper.
Natalia var tydelig på at hun stiller høye krav til seg selv
og til orden og ryddighet – og hun forventer at ansatte skal være det samme og
være villig til å jobbe. Det er viktig at man er et team. Ja, hun la vekt på at man skal være som en
familie de mange timene man tilbringer på jobb. Og man skal ha respekt for
andre og være snille med hverandre.
Før møtet ble avsluttet med en nydelig Café Norge burger -
akkompagnert med Mille feuille og kaffe - fikk vi en omvisning gjennom kjøkkener,
restaurant områder og ballsal på nye hotell Norge.
Vi ønsker Natalia lykke til videre og har respekt for hennes
målrettethet, sitt engasjement når det gjelder sunn og bærekraftig mat og sitt
ønske om å lage et godt skapende arbeidsmiljø.
10. april 2024
Bergens Næringsråd har en entusiastisk og engasjerende leder i Monica Mæland. På møtet onsdag 10. april ga hun oss et informativt og inspirerende innblikk i hva Bergens Næringsråd arbeider med, og hva som står på agendaen for foreningen framover.
3. april 2024
Rotaxionkomiteen fortsetter sitt gode samarbeid med Rothaugen Skole. Siste aktivitet var skidag på Kvamskogen med god deltagelse fra elever, lærere og komiteen. En vellykket aktivitetet til tross for litt dårlig vær.
3. april 2024
Kristin Gjelsvik brenner for å hjelpe folk i nød. Hennes erfaring fra frivillig arbeid for flyktninger på Lesvos er en verdifull bakgrunn for Rothaugen skole sitt samarbeid med Bergenhus Rotaryklubb i ROTAXION prosjektet.
20. mars 2024
Onsdag 200324 var klubben invitert til å besøke Stiftelsen Betanien. Adm.dir Per Martin Knutsen ønsket oss velkommen og presenterte virksomheten og prosjektet "Generasjonsbyen" som Betanien vil utvikle i samarbeid med Bergen Kommune.
19. mars 2024
Servicekomiteen fortsetter sitt gode arbeid med Branns gatelag. Annen hver torsdag lager medlemmer av komiteen lunsj etter trening. En hyggelig aktivitet som gir god anledning til å være en samtalepartner for medlemmer av gate-laget.
13. mars 2024
Norge eksporterer ikke bare olje. Norsk gass er også en etterspurt eksportartikkel. Onsdag fikk vi besøk av Frode Leversund, administrerende direktør i Gassco. Han fortalte om Gassco sin rolle i det nasjonale og internasjonale gasstransportsystemet.
13. mars 2024
Rotaxion-komiteen holder god fart i samarbeidet med Rothaugen Skole. I høst ble det gjennomført tre arrangementer: To på "Fangene på fortet" og ett i Vindtunnellen på Voss. Nylig besøkte de Spillhuset i Bergen med elever og lærere fra Rothaugen.
6. mars 2024
Bergen blir sett på, av studenter som studerer her, å være en god by å studere i. Her er mange gode og varierte tilbud til studentene.
28. februar 2024
Alois Pichler er professor i filosofi ved UiB. Han er også leder for Wittgensteinarkivet ved UiB. Onsdag 28. februar holdt Pichler foredrag i Bergenhus om Wittgenstein og hans seks arbeidsopphold i Norge.
21. februar 2024
Festkomiteen inviterte til spisemøte på Sumo i Vestre Torvgate onsdag 21.2.
Et godt valg viste det seg. Det ble et hyggelig spisemøte med god mat og uvante spiseredskaper. Jutta Dierkes ønsket oss velkommen i eget lokale i underetasjen i restauranten.