UA-69899946-1

Line Omlands egoforedrag!

Det passet bra at vi på Kvinnedagen fikk et egoforedrag av Line Omland. Reiselyst kunne gjerne stått som overskrift på dette foredraget. Line har arbeidet som tannlege i mange land for å bedre tannhelsen for folk som ikke har slike tjenester!

President Thomas Thiis innledet dagens møte med å gratulere alle med kvinnedagen før Atle Brynjulfsen fikk  ordet for å reklamere for nest ukes å program hvor havnesjef Michal Forland skal snakke om fornybarhavnen. Vi kan glede oss til en spennende og engasjert foredragsholder.

Denne ukens treminutter tok Mona Mekki seg av. Hun startet med å gjenta presidentens gratulasjon i anledning Kvinnedagen. Mona hadde deltatt på et foredrag sist mandag hvor Hege Duckert foredro om «Norsk Kvinnehistorie på 90 minutter». Duckert har skrevet bok om samme tema – Norsk kvinnehistorie på 200 sider som Mona absolutt anbefalte oss å lese. Boken går gjennom kvinnenes historie sett fra deres perspektiv. Mona trakk frem flere eksempler fra boken som illustrerte hvilke utfordringer kvinnene har hatt sett i forhold til menn.

Line Omland ble medlem i klubben i september 2022. Hun er født i Bergen, men livsreisen gikk tidlig videre til København der faren fikk jobb som sivilingeniør i et dansk firma tilsvarende Toro i Norge. Moren var hjemmeværende. Etter noen år reiste familien tilbake til Bergen og bosatte seg på Landås – «byens beste bydel»» ifølge Line. Hun har bare gode minner om sin oppvekst på Landås. Gikk på Ulriken skole. Deretter ble det gymnas på U Pihl Skole. Mye i livet har blitt til ved tilfeldigheter. Så også utdannelsen. Var innstilt på å studere til siv.ing på NTNU som sin far, men kom også inn på odontologi i Bergen. Det siste ble valgt. Sosialt var det fantastisk, men studiet var beintøft. Hadde gode lærere blant annet Atle Brynjulfsen og Helge Hekland fra vår klubb.

Mannen tok turnustjenesten som lege i Kristiansand. Line fikk også jobb der. Reisen gikk deretter tilbake til Bergen uten jobb. Da hun stod bagasjebåndet i Bergen for å hente sin bagasje kom hun tilfeldigvis i snakk med en dame som kunne tilby henne jobb i Åsane i et vikariat. Like etter fikk hun en telefon fra en klinikk i Loddefjord om jobb. Det ble Loddefjord.

Klubbens medlemmer ble nok svært imponert over Lines «evige reiselyst». Motivasjonen for Lines reiselyst har vært å møte mennesker og nye kulturer, men også å bidra med tannlegetjenester til folk som ikke har tilgang på slike helsetjenester. Denne interessen har medført reiser til mange land med utfordringer innen tannhelse.

For eks. tre måneders tur til Tibet med den transsibirske jernbanen, Georgia og Bhutan, FN-oppdrag i Tsjad, Tsjad hadde en tannlege på 5 mill mennesker, Tanzania – 3 besøk -, Etiopia, Nepal, og Jamaica.

De fleste reisene har funnet sted for å tilby tannpleie til befolkningen. Dvs å trekke tenner. Fordi situasjonen til den enkelt pasient ofte er så dårlig at det er det beste for pasientene. Slik at de slipper store smerter og unngår alvorlige sykdommer. Noe av arbeidet har foregått utendørs.

Line er fortsatt engasjert som tannlege i Loddefjord, men setter frivillighetsarbeid høyt ved siden av jobben. Hun er instruktør på Friskus & Svettis som er en non-profit organisasjon.  De har også en trening for psykisk utviklingshemmede en dag i uken. Ellers liker hun å gå tur på Bergens fjell. Ulriken er favoritten både i godt og dårlig vær.

Presidenten og medlemmene applauderte for et engasjert foredrag om en litt uvanlig livsreise.


 
På besøk hos Vestland fylkeskommune

24. mai 2023

På besøk hos Vestland fylkeskommune

25 medlemmerr av bergenhus Rotaryklubb møttes i allmenningen til det nye fylkesbygget til Vestland fylkeskommune. Der ble vi tatt godt imot av Solveig van der Mark som også viste oss rundt i huset. Solveig er leder for kontor og fellesfunksjoner.

Klima, Energi og Kjernekraft

10. mai 2023

Klima, Energi og Kjernekraft

Jonny Hesthammer, direktør for Norsk Kjernekraft AS holdt onsdag 10.mai et innsiktsfullt foredrag om hvorfor kjernekraft er nødvendig for å løse våre fremtidige energibehov. Tipper at foredraget økte forståelsen for at også i Norge er dette løsningen.

Skogskjøtsel på Langegården

3. mai 2023

Skogskjøtsel på Langegården

Vårt langvarige engasjement på Fløyen er avsluttet. Servicekomiteen inviterte til et nytt utendørs engasjement på Langegården. Oppgaven bestod i å rydde Hemlokk som er en uønsket vekst i norsk natur. Knut Espelid fra Langes legat ønsket oss velkommen!

Ungdomsutveksling i fokus!

26. april 2023

Ungdomsutveksling i fokus!

Variert meny på møtet denne onsdagen. I tillegg til informasjon om Rotarys ungdomsutveksling, fikk vi diktlesning, besøk fra Iowa City Rotaryklubb, info om vårens blåtur og oppdatering om klubbturen til Italia i slutten av september.

Siste spisemøte på Engen!

19. april 2023

Siste spisemøte på Engen!

Litt vemodige må vi innse at dette spisemøtet blir det siste i Maskinistforeningens lokaler. Det ble likevel et hyggelig møte med godt humør. Snart setter vi kursen mot vår opprinnelse - Bergenhus Festning. Vi ser frem til en god fremtid her..

Grunnopplæring i kommune!

12. april 2023

Grunnopplæring i kommune!

Vårt eget medlem Martin Kulild har lang erfaring fra kommunal og statlig sektor. På dette møtet gav han en engasjert innsikt i norske kommuners oppgaver. Kulild viste seg som en stolt forsvarer av kommunesektorens rolle og de tjenester de yter innbyggerne

Erling Strands seniorforedrag!

29. mars 2023

Erling Strands seniorforedrag!

På siste møte fikk vi gleden av å høre en en senior i klubben snakke om sitt private og profesjonelle liv. Erling Strand ble medlem i klubben 1989 og var president i rotaryåret 2000-2001. Ikke minst fikk vi del i hans store sport og reise-interesse.

Åpent møte med fokus på energi

22. mars 2023

Åpent møte med fokus på energi

Kveldens møte var et åpent møte der en kunne ta opp valgfritt tema som engasjerer. Klubbmedlem Dag Breistein tok ordet og snakker for og imot forskjellige teknologier for produksjon av elektrisk energi.

Utvikling av Bergen havn

15. mars 2023

Utvikling av Bergen havn

Havnesjef Michael Forland holdt et informativt foredrag om utviklingen av Bergen havn i fortid, nåtid til fremtid. En utfordring er det å kunne tilfredsstille de forskjellige eierkommunenes ønsker og behov.

Line Omlands egoforedrag!

8. mars 2023

Line Omlands egoforedrag!

Det passet bra at vi på kvinnedagen fikk et egoforedrag av Line Omland. Reiselyst kunne gjerne stått som overskrift på dette foredraget. Line har arbeidet som tannlege i mange land for å bedre tannhelsen for folk som ikke har slike tjenester!

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Engen 20
Adresse: Engen 20
Postnummer: 5011
Sted: Bergen
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Klubbens møter:

Podcasts – nye tider

2023-06-14 19:00 - 20:00

Presidentskifte

2023-06-21 19:00 - 20:00

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...
UA-69899946-1